ANKARA / KEÇİÖREN - Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Moda tasarım teknolojileri, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile moda tasarım teknolojileri, yaygın bir alana hitap eden bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. Küreselleşmeyle birlikte giyim üretim teknolojisi sektöründe rekabet büyük yoğunluk kazanmakta, ülkeler giyim üretim sektörünün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır. Küresel ekonomide sektör rekabet gücü kazanmada, markalaşmada ve moda giysi üretebilmede, pazarın hızla değişen gereksinimlerine cevap vermede yeni ve güncel teknolojileri kullanabilen moda tasarımcılarının yetiştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda Moda Tasarım Teknolojileri alanı; tekstil, hazır giyim ve moda sektörüne çağdaş, yaratıcı, özgün tasarımlar üretebilen moda tasarımcıların yetişmesini amaçlanmaktadır. Aynı zamanda hazır giyim sektörünün en büyük ihtiyacının üretim olması, kalifiye eleman eksikliğinin hissedilmesinden dolayı sektöre ara eleman kazandırmak ve istihdam artışına katkı sağlamaktır.

ALANIN DALLARI

Giyim Aksesuarları 3 saat

12.sınıf

İşletmelerde Meslek Eğitimi 24 saat

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait sertifika verilmektedir. Mesleki ve tekni ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass  sertifika/diploma ekiyle alınan ve başarılan öğrenme birimini, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir. Öğrenciler mezun olduklarında bir yüksek  ğrenime davam edebilir,kendi işyerini açabilir,sektörün ihtiyaç duyduğu kendi alanında bir işte çalışabilirler. Öğretim Kadromuz: Okulumuzda halen kadrolu olarak 7 bölüm öğretmeni bulunmaktadır.  Bölümümüze ait 2 adet donanımlı atölyemiz mevcuttur.

12-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-2023

12-12-2023

Yayın: 12.03.2015 - Güncelleme: 12.12.2023 14:46 - Görüntülenme: 3550