BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

09-06-2020

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilişim teknolojileri sektörü, hızla değişen ve gelişen bir sektördür. Pazar ve rekabet koşulları ile dinamik bir gelişim içindedir. Bu özelliğinden dolayı, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle küreselleşen bu sektörde rekabet büyük önem kazanmıştır. Sanayisi gelişmiş ülkeler, bu sektörde rekabet gücünün artırılması için özel politikalar uygulamaktadır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programı’nda

 Bilgisayar Teknik Servisi

 Yazılım Geliştirme dalları yer almaktadır.

Bu doğrultuda Bilişim Teknolojileri alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.

Bu programda öğrenciye iş sağlığı ve güvenliğinin yer aldığı bilişim sistemleri, bilişim teknolojilerinin temelleri, programlama temelleri ve bilgisayarlı tasarım uygulamaları ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra aşağıdaki bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması da hedeflenmektedir.

 Bilgisayar Teknik Servisi dalında açık kaynak işletim sistemi, bilgisayar destekli uygulamalar, elektronik uygulamalar, mikrodenetleyici, sistem bakım ve onarım

 Yazılım Geliştirme dalında nesne tabanlı programlama, mobil uygulamalar, robotik ve kodlama, web tabanlı uygulama geliştirme, grafik ve canlandırma, yapay zekâ ve makine öğrenmesi

Okulumuzda YAZILIM GELİŞTİRME dalında eğitim verilmektedir.

Öğretim Kadromuz: Okulumuzda halen kadrolu olarak 4 bilgisayar öğretmeni bulunmaktadır.

Bilgisayar Laboratuvarlarımız: Bölümümüze ait (15+1 bilgisayar ve 20+1 bilgisayar) mevcut 2 bilgisayar laboratuvarımız bulunmaktadır. Atölyelerimizde ders anlatımını etkin kılacak gerekli donanımlarımız (bilgisayar, printer, akıllı tahta, el aletleri, ölçü aletleri) bulunmaktadır

Bilişim Teknolojileri alanında eğitim süresi içerisinde daha başarılı olunabilmesi için öğrencinin;

•Sistemli düşünme gücüne sahip
•Araştırmacı
•Yabancı dil bilen
•Tasarım ve görsel yeterliliğe sahip
•Matematikle ilgili konularda başarılı
•Mantığı güçlü
•Dikkatli sabırlı
•Kendini yenileyebilen
•Ekip içinde çalışabilen sabırlı ve dikkatli
•Bir konunun çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

18-12-2017

ÖĞRENCİLERİMİZİN MEZUN OLDUKTAN SONRA ÇALIŞMA ALANLARI

1.Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.

2.Diploma almaya hak kazanan öğrencilerimiz ÖSYS sınavına girerek yeterli SAYISAL puanı alarak üniversitelerin 4 yıl eğitim veren TEKNOLOJİ fakültelerinin aşağıda yer alan lisans programlarına (MTAL mezunları için ayrılan kontenjanlarına (M.T.O.K.)) öncelikli olarak yerleştirilecektir.

·         Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.)

·         Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)

·         Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.)

·         Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.)

·         Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)

·         Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (M.T.O.K.)

·         Enerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.)

·         Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.)

Yukarıda ismi geçen TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK bölümlerine yerleşen öğrencilerimiz "mühendis" ünvanı ile mezun olur. Bütün devlet kurumları ve özel sektör firmalarında mühendis olarak çalışabilirler.

İsteyen öğrencilerimiz ÖSYS sınavına girerek TYT puanı ile aşağıda bazı örnekler verilen 2 yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokullarına devam edebilirler. Meslek Yüksek Okullarını bitirdikleri takdirde "Tekniker" ünvanı ile mezun olurlar. Hem devlet kurumlarıda hem de özel sektör kuruluşlarında "Tekniker" ünvanı ile çalışabilirler.

• Bilgisayar Operatörlüğü
    Bilgisayar Programcılığı
    Bilgisayar Teknolojisi
    Bilgi Yönetimi
    Bilişim Güvenliği Teknolojisi
    Coğrafi Bilgi Sistemler
    E-Ticaret ve Pazarlama
    Grafik Tasarımı
    İnternet ve Ağ Teknolojileri
    Mobil Teknolojiler
    Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
    Web Tasarımı ve Kodlama

Herhangi bir yüksek eğitime devam etmeyen öğrencilerimiz seçtikleri dala göre Web Programcılığı Teknisyeni ya da Bilgisayar Teknik Servisi Teknisyeni unvanını alacaklardır.

Seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1.Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,

2.Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Yayın: 05.09.2021 - Güncelleme: 22.08.2023 13:47 - Görüntülenme: 1482